Innan sommaren 2017 så gick vi en ”Prova-på-agility” kurs. Jag hade lagt ut en ”blänkare” i FB-gruppen Podengo Friends och ville kolla om några fler ville hänga på. Det var 2 st Podengoägare som nappade på det. Bl a Zwips halvbror.
Efter den kursen fick vi mersmak även om inte själva kursen var så mycket att hurra för så vi bestämde oss för att dra ihop ett podengogäng och fixa en egen kurs.

Jag hade från Sofia Angleby fått tipset om Heidi Penttilä på Stockholms Hundcentrum som kör privata kurser för enskilda och grupper. Sagt och gjort jag kontaktade henne och vi kom överens om datum och hur många man helst skulle vara för bästa förutsättningar.
Snabbt fyllde vi gänget som ville gå nybörjarkurs för Heidi och jag hyrde hundhallarna i Haninge och Älta till oss.

Sen har det flutit på och vi är om möjligt ännu mer taggade så det blir en fortsättningskurs nu i vinter (2017).

Heidi är grym på att coacha och lära ut. Men det krävs träning, träning och åter träning för att bli ett tävlingsekipage vilket är målet för mig. Dock har vi en Blåbärstävling inbokad (nov 2017) för att få känna på lite hur de tär i tävlingsmiljö. Är mest med för att se och lära.
Zwip är långt ifrån tävlingsredo men vart lär man sig bäst hur det går till och ska vara om inte på en tävling. Vi får sällskap av träningskompisarna Sara och Texas som tur är.

Mars 2018
Nu har vi kommit en bit längre och tränat privat för Heidi samt Tobias Sjöberg (Yes!Dog – yesdog.se)
Zwip och jag har hunnit med att tävla i Blåbärsklass 2 gånger och det som fungerat på träning har väl varit sisådär på tävling. I Eskilstuna var det katastrof och han var busig och ofokuserad. Där har vi en hel del att träna på innan vi är färdiga för officiell tävling. Så vi kör Blåbärstävlingar detta året och tränar vidare på våra svagheter – och de är MÅNGA.

Vi är också anmälda till en Handlingkurs för Cili Blomberg på Stockholms Hundsportcentrum samt fortsätter vår privatträning för Heidi. Under sommaren blir det mycket uteträning och miljöträning då det är helt nytt för oss. Vi har ju tränat inne i hallar där det inte varit alltför mycket störning.

November 2018
Vi har tränat på både själva, i vår grupp och privat för Heidi. Debuterar officiellt nu i november.

December 2018
Debuten är nu gjord genom 2 x Hopp 1 i XS nere i Lars-A-hallen i Söderköping. En rolig tävling där tävlingsnerverna visade sig och det blev lite bu och bä kan man säga. Mest nöjd är jag över att vi hade roligt och att Zwip i första loppet klarade hela slalomen, vilket nästan aldrig hänt. Många diskade sig på just slalomen så jag är jättenöjd med honom. Lite okoncentrerad bitvis men ändå glad och pigg.
Bara vi får lite mer rutin båda två så ska det nog kunna bli några fina resultat så småningom.

Nu tar vi lite vintervila eftersom matten ska operera foten men jag hoppas vi är igång igen i mars då vi har en privat lektion för Heidi inbokad. Är allt i sin ordning då med foten satsar vi på att debutera även i Agility 1.

 

Kurser vi gått:
Prova-på-agility
Agility Nybörjare
Agility Fortsättning
Agility coachad träning
Agility handling

xxxxx
Hundens Hus
Privat kurs Team Poddcast med Heidi Penttilä
Privat kurs Team Poddcast med Heidi Penttilä
Privat träning Team Poddcast med Heidi Penttilä och Tobias Sjöberg
Cili Blomberg Stockholms Hundsportcenter