Under många år har lusten för rallylydnad legat nere. Jag började med rallylydnad redan innan sporten blev officiell och både tränade och tävlade med mina båda Katalaner. När sen sporten blev officiell så fortsatte jag och fick en hel del framgångar med främst Shakiro. Qvittra var superduktig på träning men helt hopplös på tävling tyvärr.
Shakiro kom ända upp i Mästarklass innan han tyvärr fick vandra över Regnbågsbron pga sjukdom. Där och då tog lusten slut.

Jag utbildade mig till rallylydnadsinstruktör och höll kurser först på Valbo BK och sen i egen regi samt utbildade mig till både tävlingsledare och skrivare under mina aktiva år. Men då min man avled 2013 och sen Shakiro 2014 så tog intresset och lusten helt slut.

Men med lilla Zwip har lusten kommit tillbaka. Han har på något märkligt sätt puffat för just rallylydnadsträning under vissa promenader. Speciellt på ett ställe nära Flaten. Vet inte varför han varit så ihärdig där och velat att matte skulle köra olika rallymoment. På så vis började vi träna in skylt för skylt.
Några skyltar är ju nya för mig då reglerna och skyltarna uppdaterats genom åren. Så det var ju lite spännande att se om jag skulle få till dem också.

Nu har vi tränat några månader och jag tycker han är bra nog för att ta ut på tävling även om det behövs både mer rutin och mer finslipning. Men jag behöver pressen på mig med att ha anmält till tävling för att fokusera än mer på träningen.

Nu har jag dessutom gått med i en brukshundsklubb igen, Haninge BK, och där finns en fungerande rallylydnads sektor och ett träningsgäng. Så lyckan är total. De har en fungerande agilitysektor med så då blir det ”två flugor på smällen” liksom.

Några bilder på Zwip i Rallylydnadspose finns inte än. Därför får ni hålla tillgodo med några på mina katalaner Qvittra och Shakiro så länge.

Våra Rallylydnadsresultat hittar du här

Kurser jag gått:
Nybörjarkurs
Fortsättningskurs
Avancerad- & Mästarklass
Instruktörsutbildning
Tävlingssekreterare
Skrivare

xxxxx
Gagnef-Floda BK
Gagnef-Floda BK
Gagnef-Floda BK
Apollogruppen Katarina Strömberg
Uppsala HU Elisabeth Sterner
Apollogruppen Katarina Strömberg