SE VCH RLD N RLD F RLD A
Gosilandias Rasmus på Luffen
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
*
*

Shakiro
Min allra första egna hund kom in i mitt liv på midsommarafton 2002. Underbara mjuka fina Shakiro.
Så otroligt mysig redan från start och en enkel hund som valp. Bet sönder en blyertspenna det var allt.
Som slyngel var han dock inte så kul med andra hanar men det jobbade vi bort och han blev en fantastisk hund.

När Shakiro var nästan 1 år fick han sina besvär. Började med klokapselavlossning och jag befarade en autoimmun och dödlig sjukdom.
Men vi red ut den stormen och konstaterade att han var glutenallergisk efter många provtagningar och uteslutande av föda.
Han medicinerades för det hela livet ut. Och kanske var det den medicinen (eller generna) som gjorde att han tillslut fick cancer i magen och vid 12 års ålder fick vandra över Regnbågsbron.

Under våra 12 år hann vi med en hel massa. Shakiro var ingen utställningshund men en fantastisk arbetskamrat på andra saker.
Han var rasens första Viltspårschampion i hela världen! Bara en sån sak 🙂
Vi började också med Rallylydnad innan det blev en officiell sport och lyckades efter den blev officiell ta oss upp i Mästarklass innan sjukdomen satte punkt för vår karriär där.
Shakiro fick också valla kontinuerligt nere på Mårtensby gård och klarade sitt vallanlag galant.

En underbar familjehund som trivdes som allra bäst i spårskogen eller att gosa med sin matte.
En ljuvlig hund att äga. Mjuk och fin. Gosig och oerhört klok. Var mitt stöd när jag själv blev sjuk i cancer och en källa till glädje under hela sin livstid. Saknar honom oerhört.

Älskade vackra underbara Shakiro
Älskar dig till månen och tillbaka

Nu springer du på de evigt gröna ängarna tillsammans med din kompis Qvittra och husse.

SE VCH RLD N SE CH NO CH DK CH FI CH NORD CH EE CH LV CH C.I.B SE V-08 NO V-08 Baltic Winner-09 NO V-10 NORD-V10 Latvian Winner-11 SE V-11 DKV-11 DKV Racewinner 11 Helsinki Veteran Vinnare -13 Nordisk Veteran Vinnare -13 Finsk Veteran Vinnare-13
Gosilandias Guns N’Roses

Qvittra
Vackra fina Qvittra. En virvelvind som stormade in i vårt hem och tog alla med storm. Ett och annat blåmärke fick vi också under valp/juniortiden. Ingen lätt hund som hade en hel del olater för sig när hon flyttade in som 15 veckors ”valp”.
En total motsats till mjuka Shakiro. Qvittra var en hård hund från början som mjuknade och blev en fantastiskt trevlig hund efter lite slit.

Qvittra ansåg att hennes största uppgift i livet var att vakta. Speciellt huset, tomten, hundburen, bilen och mig när jag satt ner.
Kallades nog bitch här och där men var egentligen också en osäker hund. Strykrädd när hon flyttade in så man undrar ju vad hon varit med om egentligen.

På tävlingsbanorna var hon  inte lika ”will to please” som Shakiro men vi lyckades tillsammans kamma hem rasens 2:a Viltspårschampionat, till slut. Hon fick även RLD N efter många om och men. En oerhört duktig hund utanför tävlingsplanen men en clown därinne. Visade sig ofta genom överslag och att hon hade mig som ”sexoffer” och juckade till publikens glädje och mitt förtret.

I utställningsringen var hon däremot stjärnan och vi har haft många roliga framgångar under flera år både i och utanför Sverige. Hennes titelrad visar ju vilken stjärna hon var. Vacker och med ett härligt flyt i steget.

Qvittra var frisk som en nötkärna hela sitt liv sånär som de 3-4 sista veckorna då det började som vi trodde med Hot Spots men som slutade med att hon blev så dålig att hon fick vandra över Regnbågsbron endast 10 år gammal. En förträngning i mat- och luftstrupen visade obduktionen.
Det var ett mycket tungt beslut att låta henne slippa lida och en chock eftersom det gick så fort.
Saknar henne fruktansvärt mycket och Zwip saknar sin kompis.

Vackra underbara och knasiga Qvittra som du fattas oss.
Älskar dig till månen och tillbaka.

Nu har du inte ont mer och springer tillsammans med Shakiro och husse på de för evigt gröna ängarna.