Var ett tag sen nu. Har väl inte hänt så rysligt mycket.
Jag tränar på med både simning och gym hos Haninge Hundhälsa. Bra för mig säger matte. Simningen vet jag inte om jag håller med om. Alltså jag är en fena på att simma inte tu tal om det. Men är det kul? Känns det som en bra aktivitet? Hmm det är vi lite oense om jag och matte. Men hon har väl rätt gissar jag. Att det är bra fysträning för mig tills LC-säsongen börjar igen i vår.

Apropå det så kom min Licensbok igår. Så då är det verkligen officiellt att jag innehar tävlingslicens nu. Coolt!

15025621_10154148687703108_4589391931058840873_o

Jag har börjat gå kurs också. Hos hon som har Ego Dog’s och Haninge Hundhälsa dvs Emma. Hon är en kändis säger matte. Har tydligen varit med med sin hund Zsar hos Ophra i USA. Wow! Jag är inte starstrucked på Zsar om någon tror det (cross my claws)
Alltså vilket enkelt sätt att få godis på. Som igår då vi skulle utveckla träningen med att ligga på sidan och ligga still för att få godis. Hur svårt kan det vara liksom. Dock var jag inte mig själv igår. Matte blev orolig och jag kunde ju inte berätta varför jag var låg och inte så på hugget som vanligt.

Men idag på simträningen och när vi sen gick upp en trappa och tränade annat så var jag mig själv igen så nu är hon lugn.
Simträningen ja…. den gick mycket bättre idag även om jag fortfarande tycker den är onödig så försöker jag gilla läget och simmar på. För mattes skull. Mest.

Men SEN blev det hur skoj som helst. Upp på ovanvåningen gick vi och där fanns ett stort rum som är en träningssal man kan boka. Matte har 2 gratisgånger för att se om det är något för oss. Alltså hur kul var det inte där så jag hoppas hon bokar fler gånger efter dessa 2.

Först fick jag träna Nose Work. Länge sen sist men jag var ju bara hur duktig som helst fast matte gjort klurigheter. Man får bara ha behållare där så svårigheter med topz och sånt får vi köra hemma. Måste ju finputsa formen eftersom matte anmält mig till en tävling i december. Lite genrep inför säsongen 2017 som kommer bli officiell. Hon gillar ju tävlingar denna hära matten liksom.

Sen körde vi med lite större behållare i ett urvalssök och det gick hyggligt också. Började bli lite trött efter både simningen och flera sök. Men matte ångade på med mer lydnadsträning efter det. Läxa från gårdagens kurs. Och jag fick massor av godis så jag var säkert duktig. Platsliggning är det vi tränar på säger matte. Eller iallafall ligga kvar med massa störning. Liiite svårt tycker jag det var när hon viftade med godis framför mig. Men jag var duktig. Så det så.

Nu har jag vilat en stund så nu säger matte vi ska ut och rasta oss. Eller ja jag ska iallafall få gå ut. Gillar inte väderleken just nu. Och det gör inte matte heller. Vi gillar hellre vara inne och mysa när det är såhär.

15027956_10154149485713108_707068362341989971_n

Tjolahopp
Zwip The wonderful Podengo