God fortsättning på det nya året
happynewyear2016f

Vi, morsan och jag, startade året direkt efter tolvslaget med att tävla vi.
Ibland är hon mer korkad än vanligt. Dra ut mig på en tävling ”miss-i-nassen”.
Men är det Sveriges första officiella tävling i Nose Work så är det säger matte. Och då ska man vara med såklart!

Sagt och gjort vi åkte förbi gamla hemtrakterna och hämtade upp mattes svägerska och min Caddie och så for vi vidare mot Borlänge där vi checkade in på Scandic. Trevligt hotell som brydde sig om mig och gav mig eget lakan (vad man nu ska med det till när jag hade 2 sköna sängar att alternera mellan på natten) samt en påse hundmat.
Rastade mig innan vi åkte upp till rummet. Matte och Görel fixade sen herre på rummet som kom med en vagn med godsaker på. Lyckades slicka lite på mattes förrätt innan hon snabbt tog bort brickan utom räckhåll. Hmpfrrr!
Sen smackade de i sig 2-rätters. Rapade. Och la sig sen för att sova. Men hallå sova mitt på eftermiddagen/kvällen!!!! Helvrickat men ja det var bara att rulla ihop sig i sängarna.

Klockan på ringning för att sen åka mot nya äventyr. Först åkte vi fel. Kartläsaren verkade full men var nykter sa hon 🙂
Sen åkte vi rätt och matte gick in och anmälde att vi var där. Drog en goodiebag med nr 6 under som blev mitt startnummer.
Sen fick jag vänta med Caddien medans matte gick banvandring. 4 sök var det sa hon.

Jag blev rastad igen och då började det smälla av bara sjutton så hon skyndade in med mig så jag inte skulle bli rädd. Herregud vem bryr sig om sådana där raketer om de håller sig på avstånd.
När det smällt klart startade tävlingen (omtänksamt mot de stackars hundar som var rädda – mattes kommentar)

Första söket (i ett litet rum) gick hur bra som helst och jag visade matte så stolt att jag hittat. 3 more to go.
Andra söket (i ett större rum med mycket grejor i bl a 2 sjukhussängar, en rullstol med en gubbe i etc) fick nog morsan hjärnsläpp för jag gick ju direkt på doftkällan men hon fattade inte att jag visade så vi gick runt runt där och hon sa ”Leta” flera gånger. Flera gånger gick jag till där doftkällan var men hon fattade ändå inte så ja det söket gick åt skogen. Mattes tävlingsorutin anser jag. Dåligt visat av mig anser hon. Vem som har rätt? Förtäljer inte historien.
Liten paus så vi gick ner till Görel. Matte var lite missmodig över missen det märkte jag allt så tänkte att jag måste skärpa till mig.
Tredje söket var (inne i ett avlångt rum i en container där det var många störningsdofter som typ tjära, olja osv) lätt som en plätt och jag nosade runt lite innan jag visade att jag hittat.
Fjärde söket var (i ett lite mindre rum i samma container) lika plättlätt.

Ni kan se poäng och tider i fliken Resultat under Aktiviteter/Nose Work här på sidan.

Nu blev matte nöjd och glad igen då jag visade att jag faktiskt är duktig. Hon tappade mig utanför när hon skulle ta av tävlings/träningsselen så då tog jag några ärevarv runt runt och lekte ”du kan inte ta mig” med henne 🙂

Sen fick vi vänta på prisutdelningen och fotograferingen. För vi var ju faktiskt med och skrev historia i Nose Work.
Lite coolt var det allt.
Matte var supernöjd med natten och tyckte tävlingen var rolig och väl organiserad.
Så tack till Dala Hundservice och Dalarnas Nose Workklubb. Vi kommer nästa år också!

Nu var det 2 trötta 2-beningar och en pigg 4-bening som åkte till hotellet.
Jag ville leka och försökte hålla tanterna vakna men ingen ville leka med mig. Nu ska vi sova sa matte strängt 🙁
Tröttmössor och tråkmånsar tycker jag!!!!

Så var mitt Nyår 2016/2017
By the way så har mitt doftprov i Eukalyptus registrerats på SKK Hunddata nu. Det kan du se under fliken Nose Work om du är intresserad. Nu har vi Lagerblad och Lavendel kvar att göra doftprov i. Men matte vill visst koncentrera sig/mig på NW1 nu och ta det andra sen. Hon satsar visst på att tävla och komma upp i klasserna. Jag hänger väl bara på jag….

Over and out
Zwip