Nyvaket kollade jag in matte när hon stängde av alarmet vid 6.00.
Är människan sjuk i huvudet. Väcka mig ur bästa skönhetssömnen en sådan okristlig tid en lördag.
Hon var snabbare än vanligt tyckte jag så då förstod jag att antingen skulle hon, vi eller jag göra något roligt.
Frukost serverades och jag var hungrig för en gång skull, suckade matte.

Sen packade vi in oss i Volvon och styrde ut ur stan. Å vi åkte och åkte och åkte.
Tillslut kom vi fram i Karsbo utanför Norberg och DÅ förstod jag vad som var på gång.
Mitt bästa. Tjoho!!!!
Som grädde på moset träffade jag mina Saluki-kompisar Lotus och Ghamay med matte också. Kul å se dem. Var ju ett tag sen.

Första loppet var ett lopp i KM och där fick jag springa fullångt och ensam. Ångade på på mina korta fyra och såg att publiken drog lite på smilbanden. Jag är inte bara söt jag kan springa också om de nu inte trodde det. Ibland kan utseendet vara en nackdel. Iallafall om man som jag är skitsnygg. Då tror folk att man är lite blåst som en blondin. Eller eh jag ÄR ju blondin. Fast inte blåst.
Fast blåste gjorde det idag hur som helst 🙂

Jag hade startnummer 22 i KM och jösses vad roligt det var jaga haren idag när man både såg den och underlaget var perfekt. Så ska det se ut!!

Sen fick jag gå och gå för att ”gå ner mig” som det heter. Dvs man måste röra på sig för att inte bli stel. Efter det fick jag följa med matte ut i bushen. Fattar inte varför hon lär in bakom träd och buskar och gömma sig för att kissa. Bara lyfta på benet ju. 2-beningarna är bra konstiga.

Sen stod vila tydligen på tapeten. Skittråkigt. Men matte säger det är viktigt om man ska springa 2 ggr och det skulle jag ju få göra visade det sig.
Jag hade ju anmälts till ett till licenslopp men tyvärr hade min stödhunds matte insjuknat så matte var orolig att vi inte skulle hitta någon annan i lagom storlek. Tydligen är jag för liten att springa mot de stora tjejerna och killarna. Vi hittade en Basenjitjej som kunde så licensloppet var räddat.

Men den tjejen undrade nog vad som hände när vi skulle springa.
Jag satte iväg skrikandes som jag brukar. Ja jag vet jag skriker för det är så j-la roligt. Det blev hon visst bekymrad över och stannade upp. Hejdå tänkte jag och sprang ifrån.
Sen ginade hon över när jag kom tbx jagandes haren men drog upp på vägen och till sin matte. Struntade jag helt i för jag hade bara ögonen för haren.
Matte tyckte jag var såååå duktig men anade att loppet inte skulle bli godkänt eftersom stödhunden slirat iväg rätt rejält och inte gick i mål ens.

Men gissa om hon blev glad när domaren kom fram och ville skriva på licenspapperet och sa att – Jag skriver mer än gärna på för honom. Han sprang ju som en spårvagn 🙂
Klart jag gör!!!

Så då var 2/3 licenslopp godkända och matte blev såååå nöjd och då är jag också nöjd.
Men jag ville springa mer men matte sa att nu var det nog. Vi stannade och kollade prisutdelningen och fick klappa händerna åt duktiga Lotus som kom 4:a på KMet av 82 startande. Jag har ingen aning vart jag kom men betydligt längre bak sa matte fast jag fick 145 poäng.

14795865_10154084691443108_505635451_o

Nu har jag rullat ihop mig i mattes säng efter jag fick mat som jag åt med god aptit. Softar nog resten av kvällen medans hon kollar in sin Idol Danny på TV.

Tack och hej leverpastej
Zwip the one and only

P.S. Nej jag är ingen bråkstake utan olicenserad så det så D.S.